Terugbetalingsbeleid

ANNULERINGEN OF WIJZIGINGEN

Als u uw bestelling wilt annuleren of wijzigen, kunt u dit doen op voorwaarde dat de bestelling binnen 24 uur is.

Gelieve te begrijpen dat wij niet in staat zullen zijn om uw bestelling te annuleren of wijzigingen aan te brengen na 24 uur na betalingsbevestiging aangezien wij ons best doen om de artikelen zo snel mogelijk te verwerken en te verzenden.

Wij zijn niet aansprakelijk voor onjuiste adresgegevens of andere onjuiste informatie die door klanten tijdens het afrekenproces wordt verstrekt en die resulteert in zoekgeraakte pakjes of gemiste leveringen door koeriers.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de informatie op onze website en op de pagina met de bevestiging van de bestelling te controleren.

Stuur ons onmiddellijk een e-mail op support@topmerkennederland.com als u onjuiste informatie hebt opgemerkt, wijzigingen wilt aanbrengen of de bestelling wilt annuleren.

RETOURNEREN OF RUILEN

U kunt uw bestelling binnen 30 dagen nadat deze op uw adres is afgeleverd (volgens de tracking-informatie) retourneren voor een terugbetaling of vervanging. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen wij u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Als er een fout is gemaakt aan onze kant (d.w.z. verkeerd model, onvolledige stukken, enz.), of het product is beschadigd aangekomen, zullen wij dit corrigeren zonder extra kosten voor u.

Voor elke andere reden moet u het product naar ons terugsturen, en aangezien we gratis verzending aanbieden aan alle klanten op het moment van aankoop (indien van toepassing), en betalen voor de verzend- en administratiekosten die daarmee gepaard gaan. Het/de artikel(en) moet(en) ongebruikt zijn en in dezelfde staat als waarin u het hebt ontvangen en moet(en) ook in de originele of soortgelijke verpakking zitten.

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel(en) hebben ontvangen. We zullen u ook een e-mail sturen om u te laten weten of een volledige of gedeeltelijke terugbetaling zal worden verwerkt.

We vragen ook USD 10 restocking fee voor alle geretourneerde artikelen om de kosten van herverpakking en herstel van inventaris te dekken. Dit bedrag zal worden afgetrokken van het terug te betalen bedrag.

RESTITUTIES

Restituties worden onmiddellijk verwerkt zodra u via e-mail de restitutiebevestiging of het restitutiebewijs van ons heeft ontvangen. Er zijn bepaalde situaties waarin slechts gedeeltelijke restitutie (indien van toepassing) zal worden verleend. Dit omvat maar is niet beperkt tot het volgende:

- Elk item (s) geretourneerd niet in de oorspronkelijke staat, is beschadigd, of ontbrekende onderdelen om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout

- Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd

Het zal tussen de 5 en 10 werkdagen duren, afhankelijk van uw bank, voordat het terugbetaalde bedrag op uw rekening- of creditcardoverzicht verschijnt.

Als u uw terugbetaling na die periode nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op met uw bank, omdat er soms een verwerkingstijdvenster is voordat het terugbetaalde bedrag is geboekt.

GEWEIGERDE LEVERING

Wij betalen niets terug voor bestellingen die tijdens de levering geweigerd zijn, totdat uit de online trackinginformatie blijkt dat de bestelling met succes naar ons magazijn is teruggestuurd.

Dit is te wijten aan een verzendkoerier die de levering verkeerd omleidt naar ons magazijn, met als gevolg het volledige verlies van de goederen. Daarom geven we er de voorkeur aan retourzendingen te regelen nadat u het artikel hebt ontvangen.

ADDENDUM

Afhankelijk van de omstandigheden van de bestelling, behoudt TopmerkenNederland™ zich het recht voor om een volledige terugbetaling, gedeeltelijke terugbetaling of vervanging toe te staan of te beslissen aangezien elk klantenscenario anders is en individueel behandeld moet worden.